JFW205

Aan de Jutfaseweg 205 in Utrecht, waar eens een school en een fabriek stonden, hebben wij 31 fantastische appartementen gerealiseerd. Direct aan het water en vlakbij de stad, van alle gemakken voorzien en bij elk appartement een eigen groene buitenruimte. Dat is optimaal stadsleven in het groen. 

Transformatie van kantoor naar woonbestemming
De Jutfaseweg heeft met zijn ligging aan de Vaartse Rijn een bruisende geschiedenis waarin industrie een grote rol heeft gespeeld. De meeste industrie heeft inmiddels zijn weg gevonden naar de rand van de stad, maar het stoere karakter blijft aanwezig op deze plek. Nog altijd is er een groot tekort aan betaalbare woningen van hoge kwaliteit. Door een industrieel gebouw te transformeren naar unieke woningen geven we het pand niet alleen een nieuwe functie maar ook een make-over, waarbij we de kwaliteiten van het bestaande gebouw benutten. Er is goed nagedacht over wie er in het gebouw gaan wonen en hoe zij willen leven. Door StrandNL architectuur en interieur is gekeken naar een verrassende en functionele indeling van het gebouw. Zo is optimaal met de ruimte omgegaan en ontstaan stuk voor stuk hoogwaardige woningen, geschikt voor de moderne lifestyle.

De transformatie van dit gebouw laat een combinatie zien van het industriële verleden en de groene toekomst. De voorzijde heeft een stoer en industrieel karakter gekregen, de achterzijde juist een zachter woonkarakter dat aansluit bij de omliggende woningen. De rondom groene kern verbindt beide delen op een logische en aangename manier. Meer dan de helft van de woningen heeft een eigen dakterras, uniek voor stadswoningen! Met een balkon, tuin of patio hebben ook de overige woningen een eigen fijne buitenruimte. Kortom, heerlijke appartementen op een fantastische plek aan het water tussen het groen.

Het leegstaande object is in 2014 door MidNed verworven. De verkopende partij was de Stichting Altrecht die het gebouw voorheen als psychiatrische inrichting gebruikte. Nadat MidNed de transformatieplannen had uitgewerkt en de vergunningen waren verleend, is de verbouwing gestart. De bouwtijd van dit project bedroeg circa acht maanden.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.jfw205.nl

  • Jan van Foreest

    Jan van Foreest

    Ga hieronder direct naar de projectwebsite

    Lees meer