Nijenoord 1

Wij hebben een plan ontwikkeld om dit schoolgebouw aan Nijenoord 1 in Utrecht te transformeren naar 192 voornamelijk driekamerwoningen huurwoningen. De oppervlakte van de woningen varieert van circa 55 tot 125 m2. De architectonische waarde van het gebouw is in het ontwerp zoveel mogelijk ingepast en behouden. De laagbouw is in 1959 gebouwd als administratiegebouw naar een plan van architect Dirk Roosenburg. De toren is later toegevoegd. Eind jaren '90 is het pand verbouwd tot onderwijsgebouw voor de Hogeschool Utrecht, waarbij aan de Nijenoord-zijde collegezalen zijn gemaakt. Het gebouw is mede door de plek in de wijk een markant punt. Kenmerkend voor het oorspronkelijke gebouw is onder meer het doorgaande horizontale karakter van de gevels, waarbij de twee uitkragende erkers opvallende accenten vormen. Het project is in 2016 turnkey verkocht aan Amvest. 

Locatie         
Het gebouw is zeer nabij het centrum van de stad gelegen. De locatie is met auto goed bereikbaar en er is een bushalte pal tegenover het gebouw aanwezig. Er zijn parkeerplaatsen op het eigen terrein van het gebouw en op het omliggende openbare terrein aanwezig. De binnenstad is binnen enkele minuten fietsen bereikbaar, de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen is op loopafstand.

Parkeren
Het afgesloten binnenterrein aan de achterijzijde van het gebouw biedt plaats aan 55 auto’s, aan de oostzijde van het gebouw zijn nog 17 parkeerplaatsen tegen het gebouw aan op het eigen perceel gelegen. Daarnaast is er een parkeerkelder ontworpen aan de voorzijde van het gebouw met een capaciteit van circa 50 parkeerplaatsen.

Opleveringsniveau
De woningen zijn voorzien van luxe keuken en sanitair dat door de architect geselecteerd is en past bij de hoge kwaliteit van het project. 

 

  • Jan van Foreest

    Jan van Foreest

    Ga hieronder direct naar de projectwebsite

    Lees meer