0%

Jan van Foreest

Transformatie kantoor naar appartementen

Jan van Foreest is een voormalig kantoorgebouw dat als PTT Postsorteercentrum heeft gefungeerd. Nadat het kantoor meerdere jaren heeft leeggestaan is het in 2017 door MidNed getransformeerd tot een woongebouw met 220 appartementen. Bij het transformeren van kantoor naar woongebouw is de originele constructie zoveel mogelijk behouden. Maar de gehele buitenschil van het pand is vernieuwd en geïsoleerd zodat het voldoet aan de huidige (isolatie-)eisen. Ook is het gehele dak van de vijfde verdieping voorzien van zonnepanelen. Binnen de schil zijn zowel de installaties als de indeling van het gebouw compleet vernieuwd en aangepast aan de woonfunctie en kwaliteitseisen van nu. 

De ligging

Jan van Foreest ligt in de Dichterswijk, direct aan het Centraal Station van Utrecht, vlakbij het oude stadscentrum en aan het water. Ondanks de centrale ligging in deze bruisende stad biedt Jan van Foreest veel rust en privacy door de verschillende gemeenschappelijke terrassen op het dak en aan het water. De binnenstad is via de Moreelse brug binnen enkele minuten te bereiken. In de wijk zelf zijn ook diverse winkels en horecagelegenheden te vinden.

De appartementen

Er zijn verschillende soorten appartementen. De kleinere appartementen hebben een vrije hoogte van circa 3,5 meter. Om deze hoogte optimaal te benutten zijn deze woningen voorzien van een woonmeubel. Hierin zijn de volgende voorzieningen op compacte wijze samengebracht: bed, douche, wastafel, wc, kledingkast, boekenkasten, tv-meubel en de keuken. Doordat het bed zich erboven bevindt, blijft er extra ruimte over voor de woonkamer. In het souterrain bevinden zich de tweekamerappartementen die direct aan het water zijn gelegen, dit in combinatie met de ronde gewelfde ramen geven je het gevoel van de werfkelders in de oude binnenstad. Op de bovenste verdieping bevinden zich de driekamerappartementen die allen een privé dakterras hebben met uniek uitzicht over de stad.

Het opleveringsniveau van de appartementen is hoogwaardig. Zo is het gehele gebouw geïsoleerd volgens de laatste normen en zijn alle woningen voorzien van zowel vloer- als wandafwerking, gordijnen, een luxe keuken en sanitair. De keukens zijn voorzien van Siemens apparatuur met onder andere een oven-magnetroncombinatie, afwasmachine en koelkast met vriesvak. Verder zijn alle woningen voorzien van een video-intercominstallatie en een eigen meterkast.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.janvanforeest.nl

{page_name}